Hlavní obsah

Na horské dráze uvízl kus kabátu, lidé viseli 20 minut hlavou dolů

– Milton Keynes
Novinky, Dagmar Plecháčová

Pět adrenalinových nadšenců se na horské dráze v anglickém zábavním parku Flamingo Land dočkalo zřejmě většího vzrušení, než sami chtěli. Na atrakci zvané Mumbo Jumbo, která má být údajně nejstrmější horskou dráhou na světě, se pět účastníků jízdy zaseklo kvůli zamotanému kabátu zvanému „pončo“ v konstrukci.

Foto: Profimedia.cz

Kvůli uvízlému ponču viseli lidé na horské dráze 20 minut hlavou dolů. Ilustrační foto

Článek

Zaměstnanci zábavního parku v North Yorkshire včas zareagovali, atrakci zastavili a sami se postarali o uvízlé osoby. V patnáctimetrové výšce však lidé viseli hlavou dolů celých 20 minut, než se je podařilo bezpečně evakuovat.

Horská dráha je otevřená od července minulého roku a její stavba stála téměř 120 miliónů korun. Svými parametry dokazuje, že si na ni troufnou jen ti nejodvážnější. Třicetimetrový kolos vyvine během jízdy sílu až 4G, s takovým přetížením se potýkají piloti stíhacích letounů.

Nikdo nebyl zraněn

„V důsledku těchto okolností jsme provedli evakuaci a záchrannou akci. Všech pět návštěvníků dráhy bylo v pořádku a neutrpělo žádná zranění. Zaměstnanci parku Flamingo Land jednali velice rychle,“ uvedl vedoucí pracovník parku Elliot Richards.

Po prohlídce atrakce nebyly zjištěny žádné závady, celou nepříjemnou situaci způsobil pouze uvízlý oděv. Ředitel parku Gordon Gibb prohlásil, že Flamingo Land se nesnaží pouze předhánět ostatní v co nejbláznivější nabídce atrakcí na úkor bezpečnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám