Hlavní obsah

Polák přepadával americké banky v hollywoodské masce černocha

Novinky, Dagmar Plecháčová
Ohio

Bankovní lupič Conrad Zdzierak se zřejmě domníval, že se policistům nikdy nepodaří zjistit jeho pravou identitu. Na svá přepadení používal kvalitní silikonovou masku černošské tváře za 13 tisíc korun a tmavé sluneční brýle. S promyšleným maskováním se mu podařilo vyloupit šest bank v americkém Ohiu. Z toho pět přepadení zvládl v ten samý den, v pátek 9. dubna.

Článek

Policie ve Springdale si vyžádala záběry z bankovních kamer, které maskovaného zloděje zachytily v akci. Nabádala poté i veřejnost, aby pomohla při pátrání a neprodleně je informovala, pokud podezřelého muže kdokoli uvidí. Policisté se přitom stále domnívali, že jde o muže černé pleti.

Zapojení veřejnosti však pomohlo a policie dostala tip na místo, kde by se lupič mohl nacházet. Policisté zanedlouho našli Zdzieraka ubytovaného v nedalekém hotelu.

Poručík Michael Mathis z policejního oddělení přiznal, že pachatel kriminalisty svým převlekem zmátl, jelikož se předtím s ničím takovým nesetkali. Zdzierak je v současnosti obviněný z šesti loupežných přepadení. Na svobodu by lupiče mohla dostat pouze kauce ve výši v přepočtu 58 miliónů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám