Hlavní obsah

Majitel klenotnictví se postavil lupičům vyzbrojeným sekerou a samurajským mečem

– West Yorkshire
Novinky, Dagmar Plecháčová

Obdivuhodný výkon předvedl majitel klenotnictví z anglického hrabství West Yorkshire John Bradley. V září loňského roku se stal jeho obchod terčem útoku dvou maskovaných lupičů. Muži byli vybavení samurajským mečem a sekerou. Pohotový majitel se však nedal a k velkému překvapení obou zlodějů se na ně vrhl jako v akčním filmu.

Článek

Čtyřicetiletý Bradley uvedl, že video záběry z kamer umístěných v jeho obchodě mohl zveřejnit až nyní, když se lupiči dočkali spravedlivého trestu.

Ozbrojení muži vtrhli do klenotnictví, ve kterém se nacházely cennosti v hodnotě téměř šesti miliónů korun. Majitel jim však nehodlal dát nic zadarmo a postavil se jim tváří v tvář. Odvážnými chvaty se mu nakonec podařilo zlodějům jejich zbraně vzít a zahnat je ven z obchodu.

Ženatý otec dvou dětí si z celého incidentu odnesl drobná zranění na rukou. Ta vyžadovala chirurgický zákrok, ale jinak odvážný Angličan vyvázl z loupežného přepadení zcela v pořádku.

Reklama

Související články

Bývalý rozhodčí honil v ponožkách lupiče

Odvahu a rychlé nohy prokázal před pár dny pětapadesátiletý Vladislav Suchánek z Karviné-Hranic. Sedmadvacetiletého zloděje, který se vloupal v noci do jeho...

Výběr článků

Načítám