Hlavní obsah

Parašutistka nemohla otevřít padák, zachránila ji druhá skokanka

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Magdeburg

Nedělní seskok německé parašutistky Kathariny Wagnerové z výšky 4200 metrů se změnil v akční drama. Krátce poté, co vyskočila z letadla, ji zasáhl prudký poryv větru. Čtyřiadvacetiletá parašutistka se zmítala v bolestech a nebyla schopná otevřít svůj padák. Život jí zachránila pouze duchapřítomnost jiné parašutistky, která zatáhla za lanko otevírající padák.

Foto: Profimedia.cz

Mladou ženu zachránila duchapřítomná parašutistka. Ilustrační foto.

Článek

Katharina z německého Brunswicku je zkušenou parašutistkou. Před nedělním dramatem měla za sebou okolo tisíce seskoků. V osudný den byla parašutistka na palubě letadla Antonov 28 s dalšími třemi přáteli.

Silný poryv větru však Katharinu okamžitě po jejím seskoku udeřil do hrudníku a do ramene. Rána byla natolik silná, že nemohla zatáhnout za lanko a otevřít padák.

Přihlížející nevěřili svým očím

„Celé to bylo jako scéna z akčního filmu,“ řekl člen pozemního personálu na letišti v Magdeburgu, odkud letadlo vzlétlo. Parašutistka, která skočila ihned po Katharině, naštěstí celé drama zahlédla.

Policejní mluvčí Thomas Kriebitzsch uvedl, že zachránkyně provedla takzvané‚ chytré manévry‘. Dostala se vedle Kathariny, přitáhla ji k sobě a uvolnila lano, které otevřelo její padák.

Parašutistka se zranila o lampu

„Wagnerová ale přesto nebyla schopná kvůli svým zraněním padák uřídit. Během sestupu na zem se udeřila o lampu, která stála u silnice,“ dodal Kriebitzsch.

Zraněná parašutistka se nyní zotavuje v nemocnici. Má zlomenou ruku a poraněné obě nohy. Léčení však probíhá dobře a obejde se bez dalších zdravotních následků. Podle lékařů mladá žena ještě neví, zda bude ve své zálibě v seskocích s padákem pokračovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám