Hlavní obsah

Zapletal: Licenci na Miss Earth jsme nikdy neměli, Kuchařová to popletla

Právo, Novinky, Jakub Kynčl, Helena Vacková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezidentka soutěže krásy Miss ČR Taťána Kuchařová se pustila do otevřeného boje s ředitelkou České Miss Michaelou Maláčovou. Ale jak se ukázalo beze zbraní. Ve videu Spy TV pro Super.cz suverénně uvedla, že si není vědoma ztráty licence na mezinárodní soutěž Miss Earth. Novinky však mají seznam krásek reprezentujících ČR na této soutěži z posledních let. Všechny byly vyslány konkurenční soutěží Česká Miss.

Článek

"Nemám informaci o tom, že bychom někdy ztratili licenci na Miss Earth. Takže pokračujeme ve vysílání našich vítězek na tuto soutěž," prohlásila sebevědomě Kuchařová v rozhovoru pro Spy TV.

Že se mýlí, potvrdil Novinkám Miloš Zapletal, bývalý vlastník soutěže Miss ČR a její dnešní poradce. "Licenci na Miss Earth jsme nikdy neměli. Kuchařová to popletla," sdělil Novinkám.

Krásky z České Miss reprezentovaly úspěšně

V minulých letech vždy Českou republiku reprezentovaly na soutěži Miss Earth zástupkyně České Miss. Její ředitelka Michaela Maláčová je tam vysílá už od roku 2005. Účastnily se jí postupně Zuzana Štěpanovská, Petra Soukupová, Eva Čerešňáková, Hana Svobodová a Tereza Budková. Dívky se navíc pravidelně umisťují na předních příčkách a Tereza Budková dokonce získala titul Miss Fotogenic.

Soutěž Miss Earth existuje od roku 2001. Do roku 2005 tam Česká republika neměla žádné zastoupení, s výjimkou roku 2002, kdy tam svoji reprezentantku vyslala tehdy Zapletalova soutěž Miss ČR. Bohužel bez úspěchu.

Maláčová: Asi bych měla Kuchařové poděkovat...

"Je úsměvné, že prezidentka Miss ČR Taťána Kuchařová po roce ve své funkci neví, kam vysílá své dívky a jaké licence vlastní či spíše nevlastní. Není to bohužel poprvé, co se zásadně plete. Podobně neměla informace ani o ztrátě licence na Miss World, které byla navíc kdysi vítězkou. Asi bych jí měla poděkovat za zviditelňování České Miss," uvedla exkluzivně pro Novinky Michaela Maláčová.

Vyjádření Taťány Kuchařové k jejímu interview se Novinkám nepodařilo získat, měla totiž celý den vypnutý telefon. Ani ředitel soutěže Jiří Adamec nebyl sdílnější.

"Jsem v Egyptě, nevím, co po mně chcete a nějak vám nerozumím. Vydali jsme k tomu tiskovou zprávu. Nashledanou," řekl Novinkám v telefonu Adamec.

Zapletal: Jsme před podpisem smlouvy s Miss Earth...

Jediný, kdo byl ochotný se ke kauze za Miss ČR vyjádřit, byl někdejší prezident a majitel soutěže krásy Miloš Zapletal, který zůstává poradcem soutěže: "Je pravda, že jsme před podpisem smlouvy s organizátory tohoto mezinárodního klání. Vítězky bychom ale měli na tuto soutěž začít vysílat roku 2011. Pro rok 2010 je stále držitelkou licence Michaela Maláčová."

Jenže ředitelka České Miss se nehodlá licence na Miss Earth jen tak vzdát. "Díky tomu, že jsme Miss Earth etablovali v Česku, určitě s organizátory připravujeme dlouhodobější kontrakt, abychom tak předešli podobným nedorozuměním s Miss ČR. Soutěž je pro nás zajímavá ekologickým zaměřením, proto bychom neradi ukončovali spolupráci. Není k tomu po úspěšných šesti letech žádný důvod," uzavřela pro Novinky Maláčová.

Reklama

Výběr článků

Načítám