Hlavní obsah

Manželka Petra Svobody půl roku po pokusu o sebevraždu: deprese zahání zpěvem

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Loni v září se manželka Petra Svobody, syna zesnulého legendárního skladatele Karla Svobody, pokusila o sebevraždu. Deprese jsou ale již dávno pryč a chmury zahání herečka Lucie Gažiová zpěvem. Své pocity dává do písní a vrhla se na projekt Malá Zoe. První deska by měla vyjít ještě letos.

Článek

"Moje žena vytvořila virtuální animovanou postavičku Zoe, která prožívá svůj život. V projektu není Lucie sama za sebe. Zoe má kolem sebe příběh, prožívá problémy," prozradil Novinkám Petr Svoboda.

„Zoe tvoří její vlastní, kouzelný svět, ve kterém se snaží přijít na tu nejdůležitější věc na světě – a sice na to, jak nebýt k ničemu. Zoe od bolesti nejdříve plakala, potom křičela a nakonec začala zpívat,“ prozradila o projektu Lucie Gažiová.

Manželka Petra Svobody už má hotové tři písničky. Deska by měla být dokončená do konce roku. Převážně by měla být autorská. Lucie skládá hudbu a píše sama i texty. A má k tvorbě výborné podmínky. Písničky vznikají ve studiu ve vile v Jevanech, kde manželé se synem Ferdinandem žijí a které vybudoval Petrův otec Karel Svoboda, který před třemi lety spáchal sebevraždu.

Hlavní role ve filmu

"Lucie reaguje na pocity hudbou. Je to umělkyně a nesmírně citlivý člověk," říká o své ženě Petr Svoboda. "Texty jsou o dnešních problémech, kdy doba není úplně veselá," vysvětluje.

Nyní musí přípravu projektu Lucie na nějaký čas přerušit. Dostala hlavní ženskou roli ve slovenském celovečerním filmu Obhliedka, kde bude hrát po boku slovenské legendy Ivana Palúcha.  "Jedeme společně na Slovensko slavit Velikonoce. Lucie pak zůstává na Slovensku točit a já se vracím do Jevan. To víte, že bych rád zůstal, ale musím také pracovat," dodal Svoboda, který pracuje jako programový ředitel internetové televize Stream.

Reklama

Výběr článků

Načítám