Hlavní obsah

Čech se stal druhým nejkrásnějším mužem světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul
Aktualizováno

Hned na poprvé slaví český zástupce na mezinárodní soutěži mužské krásy úspěch. Josef Karas obsadil v jihokorejském Soulu druhé místo v soutěži krásy Mr. World. Vítěze nové české soutěže Mr. Czech, který je vůbec prvním českým reprezentantem ve světové soutěži mužské krásy, předstihl pouze Kamal Ibrahim z Irska. Na třetím místě skončil Kenneth Okolie z Nigérie.

Volba prvního Mr.Czecha Video: ČTK

 
Článek

Druhý nejkrásnější muž světa se prý cítí unavený, ale šťastný. Na Mr. World zářil hlavně ve sportovní části soutěže, po které postoupil mezi patnáctku nejlepších. "Už v té chvíli jsem byl šťastný," uvedl. Podle Karase účast na velkých mezinárodních soutěžích znamená "spát zhruba šest hodin a po celý den navštěvovat různé společenské, především humanitární akce".

Soutěže Mr. World se účastnilo 75 mladých krasavců z celého světa. Vítěz získal roční kontrakt s prestižní modelingovou agenturou a odměnu 50 000 dolarů (asi 930 000 korun).

Bývalý desetibojař Karas se v únoru stal prvním vítězem soutěže krásy Mr.Czech, které se účastnili muži ve stáří 17 až 32 let. Organizátoři kladli důraz na dobrou fyzickou a psychickou kondici a jazykové znalosti. Sportovní část soutěže zahrnovala paintball a jízdu na čtyřkolkách, taekwondo i sprinterskou štafetu na 100 metrů.

Licenci na účast soutěže Mr. World získala pořadatelka tradičnější soutěže Česká Miss Michaela Maláčová. "Myslím, že jde v jeho osobě o historický úspěch," řekla krátce poté, co se dověděla o úspěchu českého reprezentanta. "Těšíme se na něj. Já jsem mu posílala gratulaci po mailu a po telefonu," dodala Miss Československo 1991.

Zaměřil se i na základy korejštiny 

Maláčová zdůraznila, že Karas vyniká hlavně v pohybových disciplínách, kromě sportu je však prý jeho silnou stránkou i verbální projev.

Sportovní konzultant z obce Obrnice na Mostecku zaujal už na Mr.Czech porotu složenou z vítězek dívčí soutěže Česká Miss šarmem a také zpěvem. Před cestou do Soulu vsadil bývalý atlet zejména právě na fyzickou přípravu; zaměřil se také na základy korejštiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám