Hlavní obsah

Opičáka Heika má od útěku odradit elektrický proud a harém samic

– Brno

Nejslavnější zvířecí útěkář brněnské zoo pavián Heiko se v neděli vrátil po pěti měsících od svého posledního výletu za svobodou do nově upravené expozice. V dalším útíkání mu má zabránit vyšší oplocení se zavedeným elektrickým proudem či zábrany na stromech uvnitř výběhu.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Zatímco pochutiny udělaly Heikovi zjevnou radost, míč od basketbalistek, který zdobí i podpisy hráček, nechal bez povšimnutí.

Článek

K tomu, aby Heiko ve výběhu zůstal, jej zoo chce přimět i biologickou cestou - pořídí mu totiž harém samic. I přesto je ale ředitel zoo Martin Hovorka skeptický a předpokládá, že Heiko uteče opět, řekl novinářům.

Opičáka si oblíbili i návštěvníci zoo, kteří na zlepšení výběhu vybrali sms zprávami 160 000 korun. Heiko byl jmenován i oficiálním maskotem mistrovství světa v basketbalu žen, které se letos po dlouhých 40 letech opět koná v Česku.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Reprezentantka Hana Horáková darovala pro opičího útěkáře šek za pořadatele MS a také basketbalový míč.

Pavián při slavnostním vypouštění do nově opraveného výběhu dostal nejen spoustu dobrot, ale na hraní i basketbalový míč od hráčky Hany Horákové z týmu Gambrinus Brno. Od pořadatelů MS navíc zahrada obdržela dalších 10 000 korun na chov slavné opice. Celková oprava výběhu přišla na 900 tisíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám