Hlavní obsah

Peruánec učí lamu surfovat, ta zatím jen skvěle seskakuje

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lima

Peruánský surfař si dal podivný cíl, snaží se totiž naučit svého zvířecího miláčka surfovat. Kdyby šlo o psa, které Peruánec na prkně učí už přes deset let, tak by to nebylo nic nového. Jenže zvířetem na surfu je nyní lama alpaka, což není zvíře, které by mělo od přírody vodu v oblibě.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Domingo Pianezzi poprvé slavnostně představil svou alpaku Pisco, což je domestikovaná lama z pohoří And. Tu se snaží přivyknout vodám Tichého oceánu již několik měsíců.

Kuriózní duo nyní chytalo vlny v úterý na třímetrovém prkně, jen nedaleko od hlavního města Peru Limy. Pisco na sobě měla plovací vestu a přikrčeně čekala na moment, kdy to opět neustojí a poletí do vody.

Pianezzi na surfu běžně učí děti a jméno si udělal na soutěžích psích majitelů, kteří naučili své miláčky surfovat. Nápad, že by mohl začít učit surfovat alpaku, prý dostal při své cestě do Austrálie.

"Surfoval jsem už se psem, papouškem, křečkem nebo kočkou. Na soutěži v Austrálii jsem ale viděl, jak lidé surfují s klokanem či pandou. Řekl jsem si tedy, že by bylo zajímavé dostat na surf zvíře typické pro mou zemi," uvedl Peruánec, který svého podivného žáka běžně trénuje u pobřežního městečka San Bartolo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám