Hlavní obsah

Opilý dřevorubec neuřídil náklaďák ani koně

– Poznaň

Polský dřevorubec Leszek Stepien (55) nejdříve opilý naboural nákladní vůz, v němž vezl dva koně, a poté neuřídil ani koně, který měl havarovaný vůz vyprostit. Policie dorazila na místo nehody právě v okamžiku, kdy se Stepien snažil přinutit koně, aby mu pomohl zvednout náklaďák, který se převrátil na bok. Teď mu hrozí ztráta řidičského průkazu a pokuta.

Foto: Profimedia.cz

Polák si dopřál trochu více vodky, než jeho tělo dokázalo zpracovat. Ilustrační foto

Článek

Dobrodružství začalo, když se Leszek rozhodl, že si po práci v lese otevře láhev vodky. Pak naložil koně a jel s nimi domů. U vesnice Skwierzyna poblíž Poznaně se však hřebec uvolnil a rozhodl se, že se potěší se svou spolucestující kobylkou. Ta si to nechtěla dát líbit a bránila se jeho "návrhům". V nastalém zmatku se vůz rozhoupal a převrátil.

Jen zázrakem se nic nestalo ani řidiči, ani koním. Dřevorubec se rozhodl situaci vyřešit tak, že hřebce zapřáhl k dílu a snažil se narovnat vůz. Byl už ale tak opilý, že ani kůň ho neposlouchal.

"V životě jsem nic takového neviděl," řekl šéf policejního zásahu. "Koním se naštěstí nic nestalo, řidiči hrozí pokuta za řízení v opilosti."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám