Hlavní obsah

Sázková kancelář odmítá vyplatit obří výhru za sázku na sněžnou kalamitu

– Londýn
Novinky, Jakub Kynčl

Britská sázková kancelář Ladbrokes odmítá zaplatit sázkaři výhru 7,1 miliónu liber (asi 210 miliónů korun) za unikátní kombinační sázku. Sázková kancelář však tvrdí, že byl celý tiket podle herních pravidel neplatný a byl přijat jen úplným omylem. Případ je tedy velmi podobný tomu, který řešila v nedávné době tuzemská sázková kancelář Tipsport.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Sázkař si zkusil přivydělat na sněžné kalamitě. Nevyšlo to.

Článek

Dvaapadesátiletý Cliff Bryant ze Southamptonu se zřejmě musel doslechnout o případu, který se udál koncem loňského roku v České republice. V Anglii totiž vyvedl něco podobného, co skupina českých sázkařů. Využil drobné skuliny v systému a vsadil sázku, která sice není pravidly povolena, avšak systém ji přijme.

Muž vsadil dva tikety (známé jako kombinátory), každý za pět liber, tedy méně než 150 korun. Celkem na nich nakombinoval 24 měst, ve kterých se domníval, že bude 24. a 25. prosince padat sníh. Zaměstnanec sázku přijal, ačkoliv pravidla společnosti mluvila jasně: "Sázka na počasí nemůže být kombinovaná a může být pouze jednoduchá, tzv. sólo." 

Sázková kancelář muži uznala pouze jednotlivé relevantní sólo sázky a vyplatila mu 31,78 tedy jen něco přes 900 korun. Za svůj omyl se mu pak omluvila. Britský grafik se však své výhry nechce jen tak vzdát a hledá právní podporu pro stížnost, kterou plánuje podat. Není také divu, na jednom tiketu by bral 2,23 miliónu liber a na druhém dokonce 4,9 miliónu.

Měli být štědřejší, tvrdí Brit

"Je to opravdu neuvěřitelná chyba. Každého chyba v jeho práci něco stojí a já se domnívám, že jejich nabídka by měla být daleko štědřejší než ta, kterou mi učinili. Jsou jednou z předních sázkových kanceláří v zemi a svou práci by měli zvládat lépe," dodal Brit a vyzval kancelář, aby zpřehlednila svá pravidla.

Britský případ se objevil jen krátce poté, co se čeští sázkaři pokusili vydělat na podobné chybě české sázkové kanceláře Tipsport. Potázali se také se zlou a sázková kancelář jim údajně odvetou navíc i zrušila účty za pokus o podvod. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám