Hlavní obsah

Izraelec se pojedenácté rozvedl

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Rabínský soud v Jeruzalémě potvrdil rozvod padesátiletého Izraelce, který je pro něj už celkem jedenáctým. Přinejmenším ve své zemi je už nějaký čas rekordmanem. V úterý o tom informoval server BBC.

Foto: Dana Klejnová, Novinky

Muž již plánuje dvanáctou svatbu. Ilustrační foto

Článek

Muž u soudu řekl, že se obvykle rozvádí co dva roky a hned potom si začne hledat novou nevěstu. Doplnil, že lituje prvního rozvodu, po němž začalo nekonečné hledání nových zkušeností. Jeho poslední žena před soudem uvedla, že od svatby nepracoval a žil z jejího příjmu, přičemž nadělal dluhy. Neplatil ani na syna, jehož má z předchozího svazku.

Rabínský soud po oznámení jedenáctého mužova rozvodu doplnil: „Vypadá to, že se ženám dvoří zvlášť přesvědčivým a citlivým způsobem. Po krátkém čase jsou ale obě strany nespokojené a začnou půtky. Přestože je mu 50 let, nemá muž jediný šedivý vlas, a i přes velké zkušenosti v manželství má v plánu se zase oženit“. Věčný romantik to potvrdil: „Rozhodím sítě do všech stran a rybky už přijdou samy“.

Soud ho chválil, že při rozvodu nezapomíná na řádnou náboženskou proceduru. Podle židovského práva musí muž při rozvodu ženě vystavit dokument stanovující, že je volná pro další muže.

Čerstvě rozvedený výtečník už drží rekord nějaký čas. Osoba, která se jím „pyšnila“ před ním, byla rozvedená šestkrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám