Hlavní obsah

České pejskaře děsí reklamy na psí sádlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká veterinární správa je bombardována dotazy. Pejskařům se nelíbí inzerát na psí sádlo. Mohou být ale v klidu. Jejich čtyřnozí miláčci prý nejsou v ohrožení. Přesto jsou pejskaři vyděšení. Stačí si ale pečlivě přečíst složení "Psího sádla" a hned je jasné, že jde o bylinnou mast a nikoli o mast obsahující tuk ze psů.

Foto: Profimedia.cz

Vaši psi nejsou v ohrožení, upozorňuje Česká veterinární správa. Ilustrační foto.

Článek

Výrobce sice na krabičce umístil značně matoucí obrázek psa, ale zároveň uvádí, že jde o přípravek, který svým účinkem "navázal na legendární psí sádlo, a přitom ušetřil životy mnoha němých tváří".

"Nejde o výrobek živočišného původu, nebyl kvůli němu usmrcen ani jeden pes, avšak sám název tuto možnost evokuje," uvedl mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben. Případ přetřásaný i v médiích jako "Psí sádlo" podle něj bude mít zřejmě asi dohru.

"Myslím, že se na to podívá obchodní inspekce jako na zavádějící, popřípadě klamavé označení výrobku," tvrdí Duben a doplňuje, že pes u nás není potravinovým zvířetem. Nesmí se obchodovat ani se psími produkty, například s kůží či sádlem. Stejně tak je tomu u koček. V prodeji nejsou ani dříve údajně oblíbená šněrovadla ze psí kůže.

S mastí "Psí sádlo" to je prý podobné jako s instalatéry oblíbeným tmelem zvaným "Medvědí h…". Ten s medvědím výkalem také nemá nic společného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám