Hlavní obsah

Richardu Gerovi hrozí pokuta za kácení stromů bez povolení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodský herec Richard Gere (60) je znám svým silným vztahem k budhismu, podniká aktivity na pomoc Tibetu, ale ochrana přírody a stromů mu zřejmě už tak moc neříká. Na svém pozemku jich pokácel téměř dvě stovky kvůli výběhu pro koně, na patřičné povolení ale nějak pozapomněl. Za to mu teď hrozí pokuta až 50 000 dolarů (860 000 Kč).

Foto: Profimedia.cz

Richard Gere

Článek

Známý budhista si totiž předtím, než se zbavil stromů na svém pozemku v Pound Ridge ve Westchesteru (stát New York), nevyžádal potřebné povolení. Místní lidé jsou tím hodně překvapeni.

"Tohle je město, kde o peníze moc nejde. O co se nám jedná, to je slušnost a pocit sounáležitosti. Lidé Gera podporují, ale teď si opravdu nejsem jistý, co tím vlastně zamýšlel," řekl reportérům listu New York Post jeden hercův soused.

"Máme tu pocit, že to s tím kácením stromů dost uspěchal. Lidé jsou zklamáni, že se nedržel správného postupu. Měl si vyžádat povolení, ale místo toho si rovnou někoho najal, aby stromy pokácel. Obvykle se chová jako dobrý soused. Tohle mu není podobné," dodal další občan města.

Richard Gere a jeho žena Carey Lowellová prý stromy pokáceli, aby měli výběh pro své koně. Teď jim ale hrozí, že za každý strom poražený bez povolení zaplatí 250 dolarů (4200 Kč).

Sám herec tvrdí, že stromů porazil jen 150 a prý už jedná s městskou radou o tom, že nějaké zase vysadí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám