Hlavní obsah

Chovatel dráždil krokodýla, málem přišel o nohy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Townswille

Neuvěřitelné štěstí měl australský správce rezervace, který jen taktak vyvázl z čelistí čtyřmetrového mořského krokodýla. K události došlo během show s těmito nebezpečnými plazy v chovném parku.

Článek

„Prudce se otočil na trávě a chňapl mu po noze,“ popsal nečekanou reakci krokodýla kolega správce Toohey. Když uviděl, co jeho příteli hrozí, neváhal a krokodýla praštil do hlavy prvním klackem, který mu přišel pod ruku. Správce dále pokračoval v show, ale přesto se zdál být otřesen.

„Udeřil jsem ho do hlavy, abych mu ukázal, že jsem mnohem větší a silnější krokodýl než on,“ vysvětlil používanou metodu k zastrašení plaza Toohey.

Krokodýli mořští obývají řeky a pobřežní části moře s teplou vodou na severovýchodě Austrálie. V oblasti je několik rezervací specializovaných na jejich chov. V těchto parcích se často pořádají krokodýlí show, při nichž správce předvádí jejich krmení, a ukazuje tak jejich mocné čelisti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám