Hlavní obsah

Zaměstnanec klenotnictví zkoušel ukrást šperky v upečeném kuřeti

Novinky, Jakub Kynčl
Johannesburg

Pokus o nejšílenější krádež roku předvedl nejmenovaný zaměstnanec klenotnictví v JAR. Z klenotnictví Browns na severu Johannesburgu se pokusil odnést nespecifikované množství zlata v upečeném kuřeti. Při svém bizarním zločinu byl však chycen.

Foto: Profimedia.cz

Zloděj se přesvědčil o tom, že kuře nedokáže odclonit kov před kovovými detektory. Ilustrační foto

Článek

Policejní mluvčí Bongi Mdletshe uvedl, že muž stanul u rychlosoudu a byl obviněn z pokusu o krádež a z držení kradeného zboží. Mluvčí dále uvedl, že zamítli mužovo propuštění na kauci, jelikož se nyní snaží zjistit jeho potenciální zákazníky. Množství zlata, které se pokusil ukrást bylo tedy pravděpodobně větší.

V klenotnictví Browns se extrémně dbá na bezpečnost. Jedním z firemních nařízení je mimo jiné i zákaz nošení podprsenek s kovovou kosticí. Ředitelka obchodu Belinda Phillipsová odmítla bezprostředně komentovat, zda bylo nařízení uvedeno do chodu kvůli kovovým detektorům. Svým vyjádřením na tuto otázku však sama odpověděla.

"Zaměstnanci byli informováni o tomto nařízení s předstihem a byli požádání o nenošení jakéhokoliv kovu vzhledem k extrémní citlivosti kovových detektorů," uvedla Phillipsová.

Klenotnictví Browns bylo založeno v roce 1934, v JAR má 30 poboček a prodává luxusní šperky, které nosí i některé světové celebrity. Jejich doplňky nosí mimo jiné i modelka Caprice, zpěvák Mick Hucknall či zpěvačka Jay Kay ze skupiny Jamiroquai.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám