Článek
Vicki Larrieuxová tvrdí, že přestože nesnáší pouhý pohled na jakoukoli zeleninu, dokáže dodržovat zdravou výživu. Je schopná slupnout maso, obilí, brambory a občas jablko, avšak plátku mrkve či zrnka hrášku se ani nedotkne.
"Vždycky jsem měla iracionální strach ze zeleniny, jako dítě jsem opravdu šílela při pouhém pohledu na kousek květáku, kedlubny či cibule. Když jsem dospívala, uvědomila jsem si, že nemám obyčejnou nechuť k zelenině, ale že to může být skutečná fóbie," uvedla Larrieuxová.
"Začala jsem panikařit, zpotila jsem se a tepová frekvence se prudce zvýšila. Mám z ní opravdu hrůzu," dodala. Má štěstí v tom, že její přítel není vegetarián.
Lachanofóbií jen ve Velké Británii trpí několik tisíc lidí. Veškerými fóbiemi pak zhruba třináct procent populace. Valnou většinu z nich lze léčit medikamenty, psychologickými sezeními a osobními programy.