Hlavní obsah

Zraněný Muž roku už hýbe rukama

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muž roku 2009 Martin Zach (24), který po nešťastném skoku na rybníku Kačák ve Vrchlabí ochrnul na horní i dolní končetiny, začal hýbat rukama. Svým fanouškům vzkázal z nemocnice: "Děkuju všem za podporu, moc mi to pomáhá."

Foto: ČTK

Zdravotní stav Martina Zacha (vlevo) se mírně zlepšil.

Článek

Stav ochrnutého Martina Zacha se výrazně zlepšil. Ještě před pár dny byl zcela ochrnutý. Nyní začal hýbat rukama. Na spondylochirurgickém oddělení motolské nemocnice podstoupil úspěšnou operaci krční páteře.

"Žádné komplikace se nevyskytly ani v průběhu pooperační péče. V současné době intenzivně rehabilituje, zlepšuje se hybnost horních končetin, u dolních se žádný pohyb neobjevil," uvedla mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová. "Je schopen jezdit vsedě na mechanickém vozíku, je částečně soběstačný v běžných denních činnostech, ovládá počítač," dodala.

„Děkuji za podporu, moc mi to pomáhá. Každým dnem se to zlepšuje, a tak už jsem na počítači. Řádně cvičím a pokroky přicházejí. Ještě jednou všem moc děkuji a zase se ozvu. Mějte se, Martin,“ vzkazuje z nemocnice Zach.

Martin Zach si poškodil míchu a páteř poté, co po skoku na lyžích na rybníku Kačák ve Vrchlabí dopadl na mělčinu. V Hradci Králové ho lékaři operovali sedm hodin. Šance, že znovu začne hýbat horními a dolními končetinami byly skoro nulové. [celá zpráva]

"Lze to považovat za zázrak, strašně mu držím palce. Martin je bojovník a to mu v rekonvalescenci velmi pomáhá. řekl Novinkám pořadatel Muže roku David Novotný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám