Hlavní obsah

Na výstavě Bodies ukradl neznámý pachatel levou plíci

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lima

Na výstavě Bodies v peruánské metropoli Lima došlo ke skandálu, jaký tato výstava zatím nepamatuje. Neznámý pachatel si totiž nepozorován odnesl vystavenou levou plíci. Ta byla umístěna na samotném konci výstavy, kde se mohou návštěvníci vystavených orgánů volně dotýkat.

Článek

"Skutečně byl z výstavy ukraden orgán. Neznámý pachatel si odnesl vystavenou plíci. Je to něco, co nás opravdu zasáhlo. Je znepokojivé, že se v této zemi může něco takového stát. Tato výstava projela celý svět a nikde se nic obdobného nestalo," uvedla ředitelka výstavy Susan Hoefkenová.

Ředitelka uvedla, že ukradená plíce patřila 45letému muži a sloužila k tomu, aby se lidé mohli podívat, jaký vliv má na tento orgán znečištění vzduchu a kouření.

"Cena té plíce je neměřitelná, jelikož bude prakticky nemožné ji nahradit," dodala Hoefkenová. Tomu, kdo ji vrátí, nabízí dva tisíce dolarů.

Výstava byla v Peru otevřena v červnu. V Latinské Americe již zavítala do Brazílie, Argentiny a Chile. Po Peru pak zamíří na konci října do Kolumbie. Vystavuje se 12 kompletních těl a více než 200 orgánů, které prošly polymerizačním procesem, aby měly dlouhou životnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám