Hlavní obsah

Přes sto surfařů jelo v týž moment na jedné vlně

– Cape Town
Novinky, Jakub Kynčl

Více než stovka surfařů napjatě čeká, jestli se jim povedlo pokořit rekord v počtu lidí vezoucích se na jedné vlně. Pokus se konal v Kapském městě v Jihoafrické republice. Účastníci museli na vlně a surfu vydržet minimálně pět sekund.

Článek

Podle záznamů se jich v jednom okamžiku vezlo 103, rekord by tedy měl být pokořen. Předchozí surfaři rekordmani jsou Brazilci, na jedné vlně jich jelo přesně sto. 

Pokud si myslíte, že stačil jeden jediný pokus na to, aby se tento husarský kousek povedl, tak se mýlíte. Většinou vždy několik surfařů spadlo, jelikož vlna jednoduše nestačila pro všechny. Jeden z účastníků označil pokus o rekord za obrovský chaos.

Organizátoři pokusu nejdříve tvrdili, že se ho účastnilo více než 120 surfařů. Jenže fotografické důkazy jasně ukázaly, že maximální počet surfařů jedoucích v týž moment na stejné vlně byl 103. To ovšem stejně stačilo na zlomení rekordu 100 lidí, což byl výkon, který se povedl surfařům v Brazílii. Na oficiální potvrzení rekordu ze strany Guinessovy knihy se však stále čeká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám