Hlavní obsah

Tygr v zoo vylezl na rampu a teď se bojí slézt

Novinky, Jakub Kynčl
Bristol

Dvouletý bengálský tygr Tanvir nezvládá dostát svému jménu a ukazuje, že je pořádný strašpytel. V britské zoo v Bristolu mu postavili jakousi pětimetrovou rampu, která má pomoci tomu, aby se Tanvir ve výběhu nenudil. Místo toho, aby však tygr hopsal sem a tam, na rampě "uvízl" a bojí se seskočit dolů.

Článek

Dvouletý bengálský tygr si vzhledem ke svému strachu seskočit z pětimetrové rampy vysloužil od ošetřovatelů přezdívku zbabělec. Od pondělí totiž sedí na rampě a odmítá seskočit na pevnou zem. Hbitému zvířeti trvalo jen několik momentů vyšplhat nahoru, dolů se mu ale už nechce.

Tygři mohou vydržet bez žrádla až pět dní, ale i tak ošetřovatelé čekají, že to Tanvir již brzy nevydrží a seskočí zpět na zem dříve.

"V pondělí se ještě cítil jako hrdina. Vylezl nahoru, strávil tam klidné odpoledne a odpočíval. Když ale došlo na seskok, ukázalo se, že je v tom tak trochu háček. Chvíli se díval na žrádlo, které jsme mu tam naservírovali, rozhlížel se směrem k zemi a po chvíli zhodnotil, že mu to za to nestojí a zůstal nahoře. Aspoň tedy prozatím," uvedla ošetřovatelka Emma Godsellová.

Reklama

Výběr článků

Načítám