Hlavní obsah

Kočka přežila 13 střel do hlavy a ještě došla domů

Novinky, Jakub Kynčl
Adelaide

Říká se, že má kočka sedm či devět životů, ani jedna z těchto variant by však nestačila kocourovi Smokeymu. Devítiletý kocour totiž přežil neuvěřitelných 13 střel vzduchovkou přímo do hlavy a ještě zvládl po extrémně brutálním útoku dojít domů.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Kocour bude možná vidět jen na jedno oko. Ilustrační foto

Článek

Majitelé Smokeyho se zhrozili, když se jejich kocour objevil na prahu jejich domu a silně krvácel z hlavy. Neváhali ani moment a okamžitě ho odvezli k veterináři. Ten zjistil, že má kocour v hlavě 13 broků, schopen byl však odstranit pouze 11 z nich. Dva byly tak hluboko, že se k nim nemohl dostat.

Kocour se nyní zotavuje ze svého těžkého zranění a je možné, že uvidí jen na jedno oko. Majitelé byli šokováni z krutosti, se kterou někdo na zvíře střílel. Je jisté, že nechtěl kocoura jen odehnat, ale zabít. Majitelka dodala, že považuje za zázrak, že její kocour takový brutální útok vůbec přežil.

"Byli jsme absolutně zděšeni. Jde o neuvěřitelnou krutost ke zvířeti. Někdo ho navíc musel držet, sttřelci by se přece nepovedlo kocoura trefit více než dvakrát, aniž by utekl. Možnost, že by na něj někdo vystřelil dávku broků z nějaké upravené zbraně, je nepravděpodobná," uvedl tamější velitel policie Craig Pearse.

Výběr článků

Načítám