Hlavní obsah

Ochranka britské královny rekrutuje ze strachu lesbičky, gaye a transsexuály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Obavy z nařčení z diskriminace zacházejí na některých místech až do extrému. Hlavu britského trůnu budou brzy chránit také gayové, lesbičky a transsexuálové, ale také zástupci dalších minorit nezávisle na sexuální orientaci. Také Scotland Yard začal najímat do svých služeb osoby z menšin, aby doplnil jejich počty a předešel tak nařčení z diskriminace.

Článek

„Úspěšní důstojníci mohou očekávat práci v londýnských lokacích nebo na hradě Windsor a musejí také vykonat služební turnus ve Skotsku,“ uvedl mluvčí Soctland Yardu. Gayové a lesbičky budou pracovat v rámci SO14 neboli Sboru královské ochranky.

„Žádosti jsou zvláště vítány od žen, lesbiček, gayů, bisexuálů, transsexuálů a černochů a dalších etnických minorit, protože tito jsou nedostatečně ve sboru zastoupeni. Ale výběr bude činěn výhradně na základě zásluh,“ uvádí náborový inzerát.

„Chceme vybrat nejlepší lidi z mnoha rozličných londýnských komunit. To znamená, že zajistíme různorodost napříč celou Metropolitní policií, jejíž jednotky jsou zvláště nedostatečně zastoupeny těmito skupinami,“ komentoval nábor mluvčí Scotland Yardu.

Reklama

Výběr článků

Načítám