Hlavní obsah

Německý pilot byl při letu tak opilý, že nemohl najít letiště

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Zcela opilý 65letý německý amatérský pilot musel být naveden na zem záchrannou helikoptérou poté, co kontaktoval věž letové kontroly s otázkou: "Kam jste se u všech čertů schovali?" Pilot to údajně před letem ve své Cessně přehnal s pivem a vínem a poté měl ve vzduchu značné problémy s orientací.

Foto: Profimedia.cz

Pilot německé Cessny se ztratil a nemohl najít letiště. Ilustrační foto

Článek

Letová kontrola v německé spolkové zemi Durynsko se nestačila divit, co se to děje, když je v sobotu odpoledne zkontaktoval zcela opilý pilot s dotazem, kam se to schovali.

Vyšlo najevo, že vyjma toho, že pilot požil značné množství alkoholu před letem, tak si navíc dopřál i několik koktejlů během samotného letu. O dvě hodiny později byl už tak zmatený, že nebyl schopný ani zjistit, kde leží letiště Schöngleida, ze kterého vzlétl.

Zpíval si a vtipkoval

"Ale no tak, vím, že tam někde jste. Tak sakra, kam jste se to schovali," volal pilot vysílačkou věž letové kontroly. Vyjma toho podle pracovníků letové kontroly také zpíval několik písniček, řekl jim vtip o tchýni a vyzval je, aby trochu mákli, jelikož ještě musí stihnout jeden večírek.

Zaměstnanci letové kontroly se báli, že by mohlo jeho nepozorností dojít k nějaké vážné nehodě, a tak jeho směrem vyslali záchrannou helikoptéru. Ta muže lokalizovala více než 80 kilometrů na západ od letiště a vyzvala pilota, aby ji následoval, že ho navede zpět na jeho letiště.

Přišel i o řidičák

Podle vedení letové kontroly v Schöngleidě pilot přistál zcela bezpečně, avšak jakmile se přišel podívat pilot helikoptéry za ním do kabiny, dostal plnou dávku alkoholických výparů přímo do obličeje. Muž, který nebyl policií jmenován, byl nestálý na svých nohou, přesto si to ale mířil křížem krážem ke svému automobilu, kterým také odjel.

Letová kontrola okamžitě o celé události uvědomila policii, která také nesvědomitého pilota zastavila na cestě domů. Pilot-řidič nadýchal čtyřikrát více alkoholu, než je povoleno pro jízdu za volantem a okamžitě tak přišel nejen o svůj letecký průkaz, ale i svůj řidičský průkaz.

Reklama

Výběr článků

Načítám