Hlavní obsah

Bulharská církev vyzvala k bojkotu Madonny

– Sofie

Po Polsku a tamních katolících se otevřenými odpůrci popové královny stali také bulharští pravoslavní. Ti totiž otevřeně vyzvali občany své země, aby Madonnin koncert a hudbu zcela ignorovali. Podle bulharské pravoslavné církve totiž zpěvačka záměrně zesměšňuje křesťanství. Madonna vystoupí v Sofii tento víkend.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Madonna při pražském koncertu

Článek

Na stadiónu Vasila Levského se očekává v sobotu večer kolem padesáti tisíc lidí. Majitele drahých vstupenek podle všeho doporučení církve neodradí. Představitelé ortodoxních pravoslavných vyjádřili „nesouhlas a odmítnutí“ koncertu, na němž popová hvězda demonstruje „nerespektující a netolerantní postoj“ vůči křesťanské víře.

„Louise Esther Cicconová (Madonnino občanské jméno) při téměř každém koncertu v křesťanské zemi vyjadřuje nerespektující a netolerantní postoj vůči náboženským pocitům křesťanů,“ varovali bulharští pravoslavní své stoupence.

Bulharsko je po Polsku druhou evropskou zemí vyjadřující nahlas nelibost s Madonniným útokem na křesťanství a její propagací židovské kabaly.

V Polsku přitom Madonna vystoupila 15. srpna, kdy probíhají pro tamní katolíky významné mariánské slavnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám