Hlavní obsah

Zpěvák Brown odsouzen za zmlácení Rihanny

• Aktualizováno

Americký zpěvák Chris Brown byl za zmlácení své přítelkyně, popové hvězdy Rihanny odsouzen ke 180 dnům veřejně prospěšných prací, a navíc je v pětileté podmínce. Dvacetiletý Brown se k napadení Rihanny přiznal v červnu. Incident se odehrál letos v únoru v Los Angeles těsně před udílením cen Grammy.

Foto: Bob Chamberlin, Reuters

Zpěvák Chris Brown před soudem v Los Angeles

Článek

Soudkyně rozhodla, že Brown musí provádět fyzickou práci, navštěvovat konzultace ohledně domácího násilí a zaplatit pokutu 2500 dolarů. Během příštích pěti let se také nesmí přiblížit k Rihanně na blíže než 100 yardů (91,5 metru).

Zároveň soudkyně pohrozila, že porušení těchto nařízení bude bráno "velmi, velmi vážně“.

Brown pouze potvrdil, že verdiktu rozumí, jinak se k rozhodnutí soudu nevyjádřil.

Vynesení rozsudku bylo od začátku srpna odkládáno vzhledem k nejasnostem kolem možnosti vykonávání veřejně prospěšných prací ve státě Virginia, odkud Brown pochází. Soudkyně nakonec vyjádřila uspokojení nad tím, že práce, kterou bude Brown ve Virginii vykonávat, bude zahrnovat vynášení odpadků, mytí aut a uklízení pozemků.

Rhythm‘n’bluesový interpret se také musí povinně zúčastnit 52týdenního programu zaměřeného na domácí násilí. U soudu se musí hlásit opět 19. listopadu, aby podal zprávu o svých pokrocích.

Za incidentem stojí esemeska

Brown byl zatčen 8. února po potyčce s Rihannou u Hancock Parku v Los Angeles. Oba zpěváci následně zrušili svá vystoupení v programu Grammy Awards, který se konal téhož večera.

Ze soudního spisu vyplynulo, že ke konfliktu došlo poté, co Rihanna našla v Brownově mobilu SMS zprávu od jiné ženy. Brown byl následně obviněn z toho, že se snažil násilím vyhodit Rihannu z vozu Lamborghini, přičemž jí mlátil hlavou o boční okénko a několikrát ji udeřil do obličeje.

Brown své jednání ve videozáznamu na svých stránkách následně označil za neomluvitelné. Uvedl také, že se Rihanně opakovaně omluvil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám