Hlavní obsah

Zpěvačka Míša Nosková končí v Draculovi. Dostala padáka

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Zpěvačka Míša Nosková (25) končí v muzikálu Dracula. Producent muzikálu Oldřich Lichtenberg s ní ukončil spolupráci. Důvod? Míša se upsala konkurenčnímu projektu Děti ráje, se kterým Lichtenberg vede soudní spor.

Článek

„Sešel jsem se s Míšou a domluvili jsme se na přátelském ukončení smlouvy. Nastupuje do muzikálu Děti ráje, s jehož producenty vedu soudní spor, a tím si u nás navždy zavřela dveře,“ řekl Novinkám Lichtenberg. „Chápu jí, u nás hvězda nikdy nebyla, protože prostě hvězda není, dostávala druhořadé role. V Dětech ráje jí nabídli hlavní roli, tak si vybrala. Asi jí nevadí, že jde do protiprávního projektu, který stejně nebude,“ řekl ostře Lichtenberg.

Podobně by Lichtenberg reagoval v případě i všech ostatních účinkujících v muzikálech, které produkuje. Všem bylo jasně naznačeno, že upsání se Dětem ráje by znamenal konec v Lichtenbergových projektech. A vzhledem k tomu, že produkuje nejvíce muzikálů u nás, měli - až na Míšu Noskovou -  všichni rychle jasno.

Lichtenberg podal na producenty muzikálu Děti ráje žalobu. Muzikál, který se  skládá především z hitů Michala Davida, je podle něj protiprávní. S Michalem Davidem má totiž exkluzivní smlouvu on a na příští rok plánuje premiéru muzikálu Je třeba zabít Davida, který se stejně jako Děti ráje, skládá z hitů Michala Davida.

Děti ráje se měli hrát už před třemi lety, ale nakonec se projekt nerealizoval. František Janeček, který měl tenkrát podepsaná od Michala Davida a dalších autorů práva, před několika měsíci licenci na Děti ráje prodal producentům Viktoru Mrázovi a Michalu Bělouškovi. Oldřich Lichtenberg tvrdí, že  se Děti ráje nikdy realizovat nebudou.

Míša Nosková tak možná skončí na dlažbě. Nemůže vystupovat nejen v Draculovi, ale ani v muzikálech v divadlech Broadway a Hybernia. V muzikálu Johanka z Arku, který bude mít premiéru 14. září v divadle Kalich, se nepohodla s režisérem, a tak ji také vyhodili. Roli Kateřiny místo ní bude hrát Martina Partlová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám