Hlavní obsah

Podvodníci množili peníze s pomocí zázračného prášku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abú Zabí

Policie ve Spojených arabských emirátech (SAE) zadržela dva muže, kteří předstírali, že díky kouzelnému prášku dokážou množit bankovky. Policie je podezřívá z podvodu. Domnělí podvodníci nejdříve lidem ukázali, jak kouzlo funguje. Bankovku posypali práškem s nadpřirozenými schopnostmi a dali ji do tašky.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

 Pak už stačilo tašku otevřít a ejhle, byly v ní bankovky dvě. Důvěřivci nalákaní snadným zbohatnutím "kouzelníkům" svěřili velké množství peněz. Výměnou však získali falešné výstřižky obalené v prášku. Testy ve složení odhalily mouku a prášek na praní.

"Velké množství lidí, nikoli jen malá hrstka, o peníze přišlo," řekl vedoucí kriminálního oddělení Maktúm aš-Šarífí. Oba podvodníky policie zadržela v hotelu v Abú Zabí poté, co se pokusili napálit policistu předstírajícího zájem o kouzlo.

SAE jsou jednou z nejbezpečnějších zemí Blízkého východu. Bankovní loupeže, praní špinavých peněz a finanční zpronevěry zde nicméně nejsou vzácnými jevy.

Reklama

Výběr článků

Načítám