Hlavní obsah

Jeptišky se řítily 180 km/hod. za zraněným papežem

Právo, Zdeněk Nevělík

Severoitalští strážníci zřejmě nevěřili vlastním očím, když v pátek na dálnici u Turína zastavili vůz uhánějící 180kilometrovou rychlostí. V autě totiž seděly tři jeptišky, které policistům vysvětlily, že chvátají za papežem, jenž si poranil ruku, napsal v pondělí list The Times.

Foto: Darren Whiteside , Reuters

Papež Benedikt XVI.

Článek

Řidička (56) se policistům svěřila, že jakmile se dozvěděly, že si Benedikt XVI. v noci na pátek při pádu v horské chatě na severu Itálie zlomil zápěstí, ihned vystartovaly z Turína. Příběh potvrdily další dvě členky řeholné společnosti salesiánů (65 a 78) sedící na zadním sedadle.

„Obávaly jsme se, že přijedeme pozdě. Vím, že se nesmí jezdit rychle, ale zpráva o zranění Jeho Svatosti nás silně znepokojila,“ uvedla řidička. Papež byl mezitím operován v nemocnici ve městě Aosta a propuštěn do domácího léčení. Mluvčí Vatikánu ujistil, že se mu daří dobře.

Strážníky ale vysvětlení misionářek neobměkčilo. Řidičce, která překročila limit o 50 km, dočasně sebrali řídičský průkaz a uložili pokutu 375 eur.

Jeptiška se však hodlá bránit. „Myslím, že se u soudu můžeme odvolat na ‚výjimečný stav‘, o němž se zmiňuje silniční zákon,“ řekla její advokátka Anna Orecchioniová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám