Hlavní obsah

Tlouštík shodil 180 kilogramů a stal se idolem žen

Novinky, Jakub Kynčl

Američan David Smith (32) prožívá příběh jako z hollywoodského filmu. Není to tak dlouho, co byl nyní pohledný muž panic, vážil asi 280 kilogramů a chtěl zemřít. Pak se ovšem poznal s místním moderátorem a fitness instruktorem Chrisem Powellem, který se mu rozhodl pomoci. A tak začal jeden z největších přerodů, které se kdy obézním lidem kdy povedly.

Článek

Osmadvacetiletý David Smith byl totální outsider. Šikanování v mládí, nedostatek kamarádů a další potíže ho přivedly k tomu, že se jeho nejlepším přítelem stalo jídlo. Kdyby to tak šlo dál, dost možná by během několika let zemřel na selhání orgánů, které by nemohly ustát jeho rapidní nabývání tělesné hmotnosti. Naštěstí pro mladého Američana se potkal se s člověkem, který se mu rozhodl pomoci.

Smith už byl kvůli své extrémní hmotnosti nucen zůstávat pouze doma, a nikterak ho to ani nemrzelo, vždyť už tak mu nadbytečné kilogramy ztěžovaly možnost chůze. Když za ním přišel moderátor tamějšího rádia, aby s ním udělal rozhovor, už nevěřil, že by se s ním mohlo cokoliv změnit. Jenže to netušil, že natrefil na cílevědomého člověka, který si přivydělává i jako instruktor fitness.

Čtyři operace

Chris Powell se Davida ujal jako svého nejlepšího kamaráda a dovedl ho k neuvěřitelnému váhovému úbytku 170 kilogramů. Obdobná ztráta váhy se však neobejde bez operace. Smith si musel nechat odoperovat přebytečnou kůži na svém těle, která nebyla schopna reagovat na tak rychlý úbytek podkožního tuku.

Nyní je z Davida obyčejný muž, váží okolo 100 kilogramů, před několika dny se stal sám fitness instruktorem, dostal se do show Oprah Winfreyové a ženy po něm šílí. Přebytečnou kůži mu doktoři odebrali během série čtyř operací a on sám už nyní nechápe, jak mohl vydržet rok v kuse jíst pouze pizzu a pít sladké nápoje. Sám už na tyto dny nevzpomíná rád: "Byl jsem jako sloní muž."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám