Hlavní obsah

Schwarzenegger poslal senátorovi ocelové býčí koule

Novinky, Vladimir Michna, OtagoDailyTimes.co

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger se rozhodl zapůsobit na senátory svého státu velmi neobvyklým způsobem. Aby je přiměl k nelehkému rozhodnutí ohledně rozpočtu, poslal předsedovi Senátu Darrellu Steinbergovi býčí koule z oceli.

Foto: Phil McCarten, Reuters

Kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger

Článek

Skulptura býčích varlat byla myšlena jako žertovný dárek, ale bývalá hvězda Hollywoodu tak chtěla zdůraznit svoji předchozí výzvu, aby senátoři získali odvahu při hlasování o rozpočtu, který se potýká s obrovským deficitem 24,3 miliardy dolarů. Schwarzenegger přitom odmítá stát dále zadlužovat a nutí kalifornské zastupitele k odvážnějším škrtům.

Předseda Senátu Steinberg ale dárkem pobaven nebyl a poslal koule zpět se strohou poznámkou o nutnosti seriózního jednání. Schwarzenegger chtěl tímto darem demokratovi Steinbergovi oplatit jeho vlastní recesistický dárek. Šlo o košík hub, který Steinberg guvernérovi poslal v reakci na jeho slova, že návrh kalifornských demokratů na snížení daní je halucinogenní.

Schwarzeneggerův mluvčí výměnu dárků potvrdil, ale odmítl uvést podrobnosti. Steinbergova mluvčí o nich nechtěla mluvit, ale řekla, že vztahy mezi guvernérem a předsedou Senátu jsou dobré.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám