Hlavní obsah

Angličan zkrotil zebru, teď ho vozí do hospody

– Sherborne

Anglický trenér dostihových koní zřejmě nechce míchat práci se zábavou, a tak si na cesty do hospody osedlává zebru. Čtrnáctiměsíčního pruhovaného samce jménem Zebedee sehnal Bill Turner za 4 500 liber (140 000 Kč) v nizozemském safari parku.

Článek

"Zebedee jezdí moc rád a já si alespoň můžu dát pivo a nebát se, že na mne přijde dopravní policie," řekl Bill reportérům listu The Sun.

Je obecně známo, že je velmi těžké zebru k jízdě vycvičit. Ale Turner jako bývalý žokej prý uspěl bez větších potíží. V dřívějších dobách sedlal 600 vítězných koní a trénuje je již 30 let. Trvalo mu prý necelé tři týdny, než se na Zebedeem mohl začít projíždět po své farmě. Pak s pruhovaným hřebečkem zamířil do hospody King´s Arms.

"Do hospody je to jen něco přes tři kilometry a Zebedee pokaždé, když tam jedeme, nadšeně stříhá ušima. A spolek na ochranu zvířat říká, že je v pořádku, že na něm jezdím," dodává Bill Turner.

Zebedee nepotřebuje podkovy a vždycky trefí domů

Billova manželka Tracy (61) chotě při prvním výletu do hospody sledovala s nákladním vozem pro případ, že by se Zebedee unavil a bylo nutné ho odvézt. "Zebedee ale neměl žádné problémy a dokonce chvíli klusal. Když jsem s ním zastavil před hospodou, štamgasti z toho měli šok," říká hrdě Bill.

Bývalý žokej navíc přiznává, že jízda na zebře byla vždycky jeho sen. "Zkrotil jsem stovky koní a chtěl jsem to zkusit se zebrou. V Africe je pár zkrocených zeber, ale obvykle jediný způsob, jak na ni nasednout, je, když ji zavedete do hlubší vody. Říká se, že se na zebrách jezdí tak špatně, protože jsou hloupé a lehce zpanikaří. Se Zebedeem jsem napřed měl docela neshody - snažil se mě kousat a kopat předníma nohama. Nakonec jsem ho ale udolal vytrvalou laskavostí," svěřuje se zebří trenér.

Zebedee prý nepotřebuje podkovy a je užitečný i v tom, že lehce nachází cestu domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám