Hlavní obsah

Mimozemšťané prý zachránili Zemi, odstřelili Tunguzský meteorit

– Moskva
Novinky, Jakub Kynčl

Může to znít velmi šíleně, ale teorie ruského vědce Jurije Lavbina stojí přinejmenším za vyslechnutí. Lavbin se domnívá, že Zemi zachránili v roce 1908 od totální devastace mimozemšťané, kteří zapříčinili výbuch Tunguzského meteoritu ještě před samotným dopadem. Kdyby totiž meteorit dopadl na zemský povrch, znamenalo by to konec života na naší planetě. Vědec má pro svou teorii hned několik podpůrných důkazů.

Foto: Profimedia.cz

V sibiřské oblasti Podkamenaja Tunguska jsou následky exploze meteoritu patrné i po stovce let.

Článek

Přes 100 let starý mysteriózní příběh má nový výklad. Obrovská exploze na Sibiři mohla podle ruského vědce Jurije Lavbina skončit daleko hůře a jen díky mimozemské pomoci může být ještě nyní život na Zemi takový, jak ho známe. Vědec nyní předvedl deset křemenných krystalů, které v sobě mají otvory a mohou být tak spojeny v jeden řetěz. Právě ty byly nalezeny na místě kde k dopadu vesmírného tělesa došlo.

K čemu mohl podivný řetěz sloužit, se nyní pře mnoho ruských vědců. Krystaly na sobě navíc mají zvláštní malby. Podivné je, že na Zemi zatím není žádná technologie, která by mohla tento typ maleb do křemene zanést. Na místě navíc také ruský tým našel silikáty železa, které mohou být podle vědce vyprodukovány pouze ve vesmíru.

Podivné křemeny tvořily možná mapu

Meteorit dopadl na Zemi 30. června 1908 v prostoru centrální Sibiře v dnešním Krasnojarském kraji. Obrovská exploze s ničivými následky je připisována pádu velkého meteoritu a jeho výbuchu ve výšce několika kilometrů nad zemským povrchem. Exploze, která v oblasti vylámala desítky miliónů stromů, byla slyšet stovky kilometrů daleko.

Foto: Profimedia.cz

Okolí dopadu meteoritu bylo totálně zdevastované.

Až po několika letech se na místo dopadu vesmírného tělesa vydala skupina sibiřských vědců. Ta podrobně prohledala i břehy blízké řeky a našla v ní křemenné tabulky, které podle Lavbina na Zemi běžně neexistují.

Vědce však překvapily až testy, které byly na tabulkách provedeny. Do některých z nich se pokusili laserovým paprskem, který běžně řeže kovové předměty na části, vyrýt podobné ornamenty, které na nich byly. Jenže na kamenech byly z laserového paprsku jen těžko viditelné škrábance, žádné tvarované rýhy. 

Tajemný obličej

Ty kameny na sobě mají systém podivných čar a kruhů. Někteří vědci se domnívají, že může jít o úlomky z celistvé křemenné tabule, která mohla být určitým navigačním systémem a mapou vesmírné lodi. Vědec si stojí za názorem, že roku 1908 do miliardu tun vážícího meteoritu těsně nad Zemí narazil mimozemský předmět ve snaze zachránit Zemi.

Kdyby Tunguzský meteorit z neznámého důvodu nevybuchl ve vzduchu a dopadl na povrch Země, život na Zemi by podle Lavbina dnes zřejmě neexistoval. A vědec má ještě jeden podklad pro potvrzení své hypotézy - v jednom z kamenů je totiž vyrytý portrét neznámé osoby. Kdo a proč ho tam vyryl, Lavbin netuší. Je si jistý jediným, že nikdo na Zemi není schopen něco podobného vyrýt.

Reklama

Výběr článků

Načítám