Hlavní obsah

Český pivní festival zahájil Richard Tesařík s miss Zuzanou Jandovou

– Praha
Novinky, Jakub Kynčl

V pátek v 15:00 byl zahájen 2. ročník Českého pivního festivalu Praha 2009. Načepování prvního půllitru se ujali ředitel festivalu Jan Hübner s hudebníkem Richardem Tesaříkem, miss Zuzanou Jandovou a moderátorkou Evou Aichmajerovou. Festival bude trvat do 31. května a nabídne celkem 84 druhů českých piv.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Zuzana Jandová, Eva Aichmajerová a Richard Tesařík měli s pivními brýlemi mírně zamlženo.

Článek

Vyjma piva se mohou návštěvníci těšit na delikatesy od českých kuchařů, řezníků, lahůdkářů a cukrářů. Každý z šesti velkoprostorových stanů s dřevěnou podlahou má kapacitu 1600 míst k sezení. Hosty bude obsluhovat více než 200 děvčat a chlapců v českých krojích, 100 kuchařů a výčepních.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Zuzana Jandová s Evou Aichmajerovou

Každý stan má své vlastní pódium s pestrým zábavním programem, který probíhá nepřetržitě. O zábavu na pódiích v jednotlivých stanech se postarají desítky kapel a dalších účinkujících. 

Zajímavostí letošního ročníku se stane pravděpodobně pivní zmrzlina a návštěvníci se mohou opět těšit i na největší lahůdku loňského ročníku - rožněného býka.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Na hosty čeká vesměs klasický hudební program.

Návštěvníci si ovšem sáhnou hlouběji do kapsy. Měnou festivalu je tzv. pivní tolar, jehož kurs je letos stanoven na 40 Kč. Platí pak pravidlo, že jedno pivo jakékoliv značky rovná se jeden tolar.  

Reklama

Výběr článků

Načítám