Hlavní obsah

Indičtí vesničané uctívají Šivu tím, že se věší se za háky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bizarní rituály, během kterých se indičtí vesničané věší na háky a uctívají tak boha Šivu, se konají sice každoročně, avšak západní civilizaci šokují vždy stejně. V odlehlé vesnici Barada na východě Indie se lidé nechávají na hácích věšet až desítky metrů nad zem.

Článek

Vesničané rituál podstupují proto, aby uspokojili hindského boha destrukce Šivu. Každoročních rituálů se muži účastní s obrovským odhodláním a nadšením. Jeden z vesničanů uvedl, že to dělají proto, aby uspokojili boha a jejich budoucí přání byla vyslyšena.

Oslavami ožívá celá vesnice, jejich příprava trvá i několik týdnů a nic se nesmí zanedbat. Lidé visí na hácích i celé dny a celý rituál pak končí obětováním zvěře. Víra dobrovolníků je tak silná, že vůbec nemají strach z bolesti a neřeší možnou infekci či otravu krve, která jim z háků hrozí.

Smutné je, že všechny tyto rituály se odehrávají za opravdu mizerných hygienických podmínek a vážně tak ohrožují zdraví všech, kteří se ho účastní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám