Hlavní obsah

Australská politička si nechala čtyřikrát rozlámat nohy, aby ji brali vážně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednatřicetiletá Hajnal Banová z australského Queenslandu se dala na lokální politiku. Kvůli malému vzrůstu ji ale prý nikdo nebral vážně. A aby dosáhla alespoň „normálních“ 160 centimetrů, podstoupila drastický zákrok. Nechala si v nohách polámat čtyřikrát kosti a pak je devět měsíců natahovala.

Foto: Profimedia.cz

Politička své rozhodnutí nechat si prodloužit nohy dlouho zvažovala. Ilustrační foto

Článek

„Spousta mladých žen není spokojená se svou váhou či svým nosem, já mám problém s výškou,“ uvedla Banová po zákroku pro australský list Courier Mail.

Kvůli výšce prý zažívala šikanu už i na škole, ale po vstupu do politiky narazila ještě tvrději, nikdo ji nebral vážně. Rozhodla se odletět do ruského Kurganu a tam na ortopedické klinice dobrovolně podstoupila poněkud drastický zákrok prodloužení kostí v nohách. Operace ale vyžaduje polámání kostí v obou dolních končetinách na čtyřech místech a natahování zlomenin po dobu devíti měsíců každý den o jeden milimetr.

„Od chvíle, kdy jsem odletěla do Ruska, do chvíle, kdy jsem si zase mohla nasadit jehlové podpatky, utekl rok. Ale minimálně devět měsíců z toho jsem zažívala mučivou bolest,“ přiznala ve své zpovědi Banová. Přestože je z jejího drastického prodlužování v Austrálii aféra, doufá Banová, že ji budou lidé brát vážně za výbornou práci na radnici.

„Nelituji absolutně ničeho. Bylo to rozhodnutí, k němuž jsem dospěla po konzultacích s rodinou. Byla jsem připravená, udělala jsem si rešerši a jsem velmi šťastná, protože výsledek je dobrý,“ dodala Banová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám