Hlavní obsah

Porota hledala Pretty Woman

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Ve středu 21. května 2008 se v libereckém Kulturním domě uskutečnilo první semifinále soutěže Pretty Woman ČR 2008. Deset finalistek se v něm utkalo o postup do finále, které se uskuteční na podzim tohoto roku. Vítězkou se stala Kateřina Šťastná. Semifinálovým večerem provedla diváky publicistka a moderátorka Halina Pawlowská. V porotě zasedli mimo jiné herec Rudolf Hrušínský nejmladší či kreslíř Petr Urban.

Článek

V rolích glosátorů, kteří komentovali výkony soutěžících v jednotlivých disciplínách, se libereckému publiku představila Jana Paulová, Bára Štěpánová a Ondřej Hejma. Připraven byl také zajímavý doprovodný program, dámy totiž podpořili hudebním vystoupením Lucie Vondráčková, Václav Neckář a Michal David.

Pro soutěžící byly připraveny celkem čtyři soutěžní disciplíny, které hodnotila odborná porota. Všech deset semifinalistek se nejprve publiku předvedlo v prvním disciplíně, kterou bylo představení sebe sama. Šest nejúspěšnějších dam poté postoupilo do dalších disciplín. Následovala volná disciplína, v níž předvedly svůj um a talent. K vidění byla taneční vystoupení či cvičení pilates. Nejvíce však porotu svou originalitou zaujala Kateřina Šťastná neboť si pro diváky nacvičila scénku z populárního českého filmu Pelíšky.

Rudolf Hrušínský nejmladší se v porotě vyjímal. Foto: 3p3

Finalistky poletí do tepla

Třetí disciplína byla vskutku netradiční, protože v ní dámy musely prokázat, jak dobře znají svou rodinu a blízké. Dámám byla nasazena sluchátka tak, aby nemohly slyšet odpovědi svých blízkých na jim kladené otázky. Poté byly stejné otázky kladeny jim a porota posuzovala vzájemnou shodu odpovědí. Po této disciplíně již zůstaly v soutěži tři supersemifinalistky Radka Němcová, Lenka Grafová a Kateřina Šťastná. Závěrečnou disciplínou byl osobní rozhovor, který rozhodl o konečných výsledcích libereckého semifinále.

Pretty Woman Liberec 2008 se stala dáma s číslem 10 Kateřina Šťastná. Po libereckém finále budou následovat další čtyři semifinálová kola v Českých Budějovicích, Ostravě, Karlových Varech a Brně. Dvanáct nejúspěšnějších žen postoupí ze semifinálových kol do celorepublikového finále. Finálový večer se uskuteční na konci listopadu 2008 a stejně jako loni ho bude vysílat Česká Televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám