Hlavní obsah

Každý druhý prožil románek na pracovišti

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle aktuálního průzkumu pracovního portálu Profesia.cz navázalo vztah s kolegou či kolegyní 52 % účastníků ankety. Více než čtvrtina respondentů (27 %) uvedla, že šlo jen o krátkodobý „úlet“.

Foto: Profimedia.cz

Odborníci se přou, jestli románky na pracovišti firmám prospívají nebo škodí.

Článek

Dlouhodobého partnera potkalo na pracovišti 13 % respondentů, 12 % účastníků ankety pak našlo v zaměstnání dokonce životní lásku, která vyústila v trvalý svazek.

Podobné zájmy přitahují

„V práci tráví většina z nás o dost více času než doma nebo jinde ve společnosti, a tak není divu, že firemní prostory se stávají místem, kde často kolegiální vztahy přerostou ve vztahy milostné. Vysvětlení je nasnadě: v kanceláři sedí vedle sebe často lidé s podobnými zájmy a názory,“ komentovala výsledky průzkumu Kateřina Jaroňová z portálu Profesia.cz.

Názory kolegů se různí

Odborníci se přou, jestli románky na pracovišti firmám prospívají nebo škodí a uvedený průzkum tuto oscilaci mezi tolerancí a odsouzením dokládá.

Milostný poměr mezi kolegy považuje za zátěž pro kolektiv zhruba každý desátý účastník ankety (11 %), zatímco 15 % oceňuje profesionální přístup kolegů, kteří dokážou udržet svůj soukromý vztah v mezích korektnosti. Desetina respondentů (9 %) dokonce vnímá románek na pracovišti za zajímavé oživení každodenní kancelářské rutiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám