Hlavní obsah

Příležitost pro ženy se zájmem o IT

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha se stane dějištěm unikátní akce – jako v jednom z pouhých šesti světových měst zde čtyřiadvacátého dubna proběhne konferenční maratón, jehož hlavním tématem budou ženy a informační technologie. Cílem akce je poskytnout ženám v IT oboru prostor pro sdílení svých osobních i pracovních zkušeností z oblasti, která je stále doménou mužů.

Foto: Profimedia.cz

V oblasti správy systémů a hardwaru se ženy téměř nevyskytují.

Článek

Již druhý ročník konference s názvem Codess Prague 2014 pořádá pražská pobočka společnosti Skype. V rámci tříhodinového programu budou mít zájemkyně možnost vybrat si ze sedmi diskusních setkání, která povedou špičkoví IT specialisté a specialistky. Účastnice tak budou mít šanci načerpat mezinárodní atmosféru, ale zejména vzájemně sdílet své zkušenosti a poskytnout si profesní i osobní rady. Vstup na konferenci je zdarma.

Ženy jsou ve výrazné menšině

Ačkoli se ženy v IT oboru prosazují stále častěji, na pozicích programátorek, testerek či vývojářek softwaru jsou stále ve výrazné menšině – v České republice je jich pouze 13 %, přičemž v oblasti správy systémů a hardwaru se téměř nevyskytují. Sdílení zkušeností v rámci pravidelného mezinárodního setkávání IT profesionálek je tak důležitým nástrojem k posílení genderové diverzity v IT oboru a k usnadnění dalšího kariérního postupu žen.

Skype hledá talenty mezi ženami

„Samotný Skype jde v tomto ohledu příkladem. V našem týmu zaměstnáváme 13 % žen a rozhodně se snažíme toto číslo zvyšovat. Pracují přitom na významných pozicích a velmi zajímavých projektech, které mají globální dosah. Jelikož v naší kanceláři i nadále přijímáme nové zaměstnance, hledáme neustále zajímavé talenty i mezi ženami,“ říká Tomáš Vocetka, ředitel Skype Czech Republic.

Na pražský Codess je možné se registrovat už nyní, a to prostřednictvím přihlášky na Eventbrite. Konference proběhne v anglickém jazyce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám