Hlavní obsah

Den pro dívky ve Škodovce

Novinky, kil

Více než 200 žákyň posledních ročníků základních škol se v uplynulých dnech informovalo o nabídce studia technických oborů ve společnosti Škoda Auto. Firemní střední odborné učiliště, jedna z největších nestátních vzdělávacích institucí v České republice, nabízí mladým lidem tříleté a čtyřleté studium zaměřené na techniku, elektrotechniku nebo také průmyslovou logistiku.

Foto: archiv Škoda Auto

Podíl dívek mezi studenty středního odborného učiliště Škody Auto v posledních letech vzrostl.

Článek

Rostoucí zájem dívek o nabídku studia technických oborů firmu podle sdělení člena představenstva společnosti Škoda Auto pro oblast HR managementu Bohdana Wojnara velice těší.

Podíl dívek mezi studenty učiliště roste

„Chceme, aby se pro technické obory rozhodovalo více dívek. Podíl dívek mezi studenty a absolventy našeho středního odborného učiliště v posledních letech vzrostl, v současné době činí 10 procent. Velký zájem o karierní Den pro dívky je důkazem atraktivity naší nabídky studijních oborů,“ dodává Wojnar.

V letošním roce studium na firemním odborném učilišti zahájilo 258 mladých lidí, z toho 37 dívek. Střední odborné učiliště strojírenské Škoda Auto nabízí tříleté a čtyřleté učební obory technického zaměření, ukončené výučním listem nebo maturitní zkouškou.

Nejoblíbenějšími tříletými obory jsou automechanik, autoelektrikář a elektrikář. Mezi čtyřletými obory s maturitou je nejžádanější Průmyslový logistik. Tento obor technicko-ekonomického zaměření je zejména pro dívky velmi atraktivní. Firemní učiliště navíc nabízí i nástavbové a dálkové studium.

Skvělá profesní perspektiva

Vzdělání v podnikovém odborném učilišti otevírá absolventům skvělou profesní perspektivu. „Mladým lidem se zde dostává kvalitního vzdělání v jedné z nejmodernějších vzdělávacích institucí v České republice. Jen v minulém roce investovala automobilka do výstavby a modernizace učiliště téměř 20 miliónů korun. Všichni absolventi navíc dostanou nabídku pracovního místa ve společnosti Škoda Auto,“ připomíná Wojnar.

Více než osmdesátiletá tradice

Automobilka ve svém sídle v Mladé Boleslavi provozuje vlastní učiliště již od roku 1927. Vzdělání tu dosud získalo zhruba 21 500 absolventů. Studium je bezplatné a praxe, která je nedílnou součástí výuky, je navíc finančně ohodnocena.

Mimo akce určené dívkám ze základních škol pořádá firemní učiliště pro lepší představu o výuce pravidelně také Dny otevřených dveří. Zájemci se mohou přijít podívat do prostor teoretické výuky a odborného výcviku a získat všechny potřebné informace o jednotlivých oborech 18. ledna 2014 a 13. února 2014.

Škoda Auto v současnosti v Česku zaměstnává více než 25 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám