Hlavní obsah

Úspěšní lidé vstávají brzy ráno, cvičí a plánují

Magazín Forbes analyzoval životní styl slavných politiků, šéfů velkých společností a dalších významných osobností, které v životě provázel především úspěch. Redaktoři se snažili odhalit základní rysy, které tak zřejmě k úspěchu přispívaly. A podle všeho to bylo hlavně časné ranní vstávání, díky němuž má člověk čas na dobrou snídani, cvičení, plánování a boj s otálením.

Foto: Profimedia.cz

Pouhá minuta vizualizace a pozitivního myšlení může pomoci zlepšit náladu.

Článek

Prvním na seznamu bodů je časné vstávání. Většina úspěšných lidí je na nohách už v šest ráno. Někteří dokonce vstávají v pět. Stihnou se tak probrat, zacvičit si a dobře se nasnídat. A mají také dost času plánovat v klidu celý den, zatímco ostatní ještě spí.

Cvičení a zdravá snídaně dodají energii

Cvičení po ránu tělu prospívá, mozku navíc dodá nejen kyslík, ale také hormony pohody a dobrého pocitu, takže je člověk psychicky odolnější a v dobré náladě.

Vydatná zdravá snídaně poskytne energii pro první polovinu dne, v níž je pak člověk nejproduktivnější.

Dobrý plán je základem

Významným každodenním aktem úspěšných lidí je ranní plánování. Zmapovat den, realisticky rozvrhnout, co je nutné udělat a co člověka čeká, naplánovat také pauzy a čas na jídlo, aby nestrádalo tělo a duše, ale především se snažit podchytit vše podstatné.

Neodkládat nepříjemné věci

Jakmile je plán na stole, úspěšní lidé hned vidí tu nejméně příjemnou činnost, schůzku či záležitost. A nedělají to, co většina lidí, neodkládají ji a neodsouvají ji na později. Naopak se do ní pustí jako do první činnosti. Tím to nejhorší vyřeší v úvodu pracovního dne a nejsou vystaveni stresu, který je produkován vědomím, že to nepříjemné stále čeká.

Chvíle pro mentální pohodu

„Ráno je ideálním časem na strávení klidné chvíle uvnitř své mysli, pro meditaci a vizualizaci. Dopřejte si chvíli pro vizualizaci dne, který vás čeká, zaměřte se přitom na úspěchy, jichž dosáhnete. Dokonce pouhá minuta vizualizace a pozitivního myšlení může pomoci zlepšit náladu a náhled na práci, která vás čeká,“ radí magazín Forbes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám