Hlavní obsah

Do projektu finanční a zdravotní gramotnosti se zapojilo už více než dva tisíce lidí

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte-li pocit, že neumíte hospodařit s penězi nebo byste naopak uvítali osvětu v oblasti zdravého životního stylu, zapojte se do projektu Gramotnost.cz, který pro veřejnost připravila nezisková organizace AISIS. Vzdělávání je zcela zdarma, projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem ČR.

Foto: Profimedia.cz

Mezi tématy finanční gramotnosti naleznete například oblasti spoření a investování.

Článek

V rámci projektu již proběhlo více než 300 seminářů, kterých se ve všech krajích ČR zúčastnilo přes 2000 lidí v produktivním věku.

Stačí mít chuť a přístup k internetu

Na internetovém portálu www.gramotnost.cz organizátoři nyní nabízejí webové semináře nebo e-learningové programy. Finanční i zdravotní gramotnost tak mohou lidé získávat kdykoliv a kdekoliv, pokud mají přístup k internetu a vůli naučit se to, co ve školách nebylo a dnes jim chybí.

Využívají osvědčené programy

„Metodiku pro finanční gramotnost jsme postavili na základě programu Rozumíme penězům, realizovanému již od roku 2005 na základních školách. Zdravotní gramotnost pak vychází z programu Zdravá abeceda, který v několika posledních letech využívají v mateřských školkách,“ uvedl Martin Ježek, odborný garant projektu pro finanční gramotnost.

Naučte se jak spořit či investovat

Mezi tématy finanční gramotnosti naleznete například oblasti spoření a investování, rozumné zadlužování nebo ochranu spotřebitele. Lektoři vám poradí také se smlouvami, právním minimem či hospodařením domácnosti.

U zdravotní gramotnosti se dozvíte řadu zajímavých informací týkajících se životního stylu, zdravého pohybu, výživy, zdravého prostředí či zdravotních rizik dnešní populace. Více na www.gramotnost.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám