Hlavní obsah

Češi jsou třetí nejlepší ve světové manažerské soutěži

Novinky, kil

Český tým Gekko složený ze zástupců čtvrtého ročníku ekonomické fakulty Západočeské univerzity, vybojoval krásné třetí místo v obrovské konkurenci 10. ročníku největší mezinárodní manažerské soutěže světa Global Management Challenge v čínském Macau.

Článek

Studenti Roman Sterly, Vít Černohouz, Jakub Honzík, Jiří Pešík a Jakub Sloup postoupili do mezinárodního finále na základě vítězství v českém národním finále, které proběhlo v polovině března ve vzdělávacím centru Škoda Auto v Mladé Boleslavi.

V mezinárodním finále 10. ročníku GMC vybojovali Češi pod patronací společnosti Seznam.cz třetí místo za druhými Číňany z Macaa. Absolutním vítězem se stali Slováci. Soutěže se zúčastnilo 25 států z celého světa.

Soutěžící si během celého klání mohli otestovat své teoretické a praktické manažerské dovednosti a museli nést důsledky svých rozhodnutí ve virtuální společnosti. Největší předností soutěže Global Management Challenge je však spolupráce studentů s prestižními firmami, které působí na českém trhu.

„Seznam.cz se stal generálním partnerem v tomto roce poprvé. Byla to pro nás nová zkušenost, ale vidět to nadšení a dynamiku mladých lidí, kteří se potýkají s plánováním a řešením strategických otázek, byť jen na modelových situacích, bylo úžasné,“ komentovala výsledky soutěže Irena Zatloukalová, tisková mluvčí Seznam.cz.

Global Management Challenge vznikla v roce 1980, Česká republika se do soutěže zapojila o 20 let později. Dnes je GMC největší soutěží na světě v oblasti simulace strategie řízení společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám