Hlavní obsah

Firefox se naučí předčítat články

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prohlížeč Firefox od společnosti Mozilla by měl v nadcházejících týdnech dostat zajímavé vylepšení – naučí se číst text na internetových stránkách. Lidé si tak budou moci nechat předčítat na webu zprávy, recepty, ale například i horoskopy.

Foto: Mozilla

Funkce Narrate dovolí předčítat články na webu.

Článek

„Minulý rok Firefox uvedl režim pro snadné čtení. V něm ze stránky zmizí grafické prvky, reklamy apod. a můžete si nerušeně přečíst samotný obsah. V aktuálních vývojových verzí Firefoxu 47 a 48 už nemusíte ani číst – Firefox vám článek přečte nahlas sám,“ uvedl Michal Stanke ze serveru Mozilla.cz.

Aktuálně je prohlížeč s logem ohnivé lišky dostupný pro běžné uživatele ve verzi 45. Funkce předčítání webového obsahu by tak měla být dostupná v horizontu několika týdnů.

Nová vychytávka, kterou Mozilla nazývá Narrate, ale nebude fungovat na všech webových stránkách. „Podmínkou je přístupnost stránky a její fungování v režimu čtečky, tedy aby mohl Firefox rozeznat text článku od zbytku obsahu,“ doplnil Stanke.

Funkce Narrate bude nejprve dostupná ve Firefoxu pro klasické počítače. Lze předpokládat, že časem se objeví také ve verzi pro chytré telefony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám