Hlavní obsah

Sony chce prý letos začít prodávat telefon s Windows

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Softwarový gigant Microsoft by mohl letos získat neobvyklou podporu od svého konkurenta na trhu s chytrými telefony, japonské firmy Sony. IT server The Information s odvoláním na informované zdroje uvedl, že Sony plánuje letos v létě začít prodávat přístroj s operačním systémem Windows Phone od Microsoftu.

Foto: Microsoft.com

Windows Phone

Článek

Sony doposud používal ve svých telefonech systém Android, upozornila DPA. Již dříve se ale objevily spekulace o tom, že Sony také nabídne přístroje postavené na mobilní platformě Firefox. [celá zpráva]

Windows Phone je nyní třetím nejprodávanějším na trhu, drží si však velký odstup za nejprodávanějšími systémy iOS od Applu a Android. Podle odhadů jeho podíl na trhu je nyní kolem 3,6 procenta.

Microsoft se v poslední době snaží ze všech sil přilákat nové uživatele svého operačního systému. Posílil pobídky pro výrobce telefonů včetně snížení poplatků za licence.

Firefox bude světová trojka, věří tvůrci

S operačním systémem Firefox, který by se měl také objevit v nabídce Sony, má vedení Mozilly velké plány. Na trh se chystají nové levné chytré telefony i modely pro náročnější uživatele. Spolupráce je již dojednávána také s firmami LG, ZTE, Huawei či Alcatel.

Foto: joshcarpenter.ca

Boot to Gecko

Tvůrci počítají, že se platforma postupně probojuje na třetí příčku mezi nejpoužívanějšími operačními systémy. Přeskočit by tak měla zmiňovaný mobilní systém Windows Phone od Microsoftu.

Firefox OS je založen na technologii HTML5, kterou využívají i webové prohlížeče. Právě díky snadnému programování by měly podle předpokladů rychle přibývat nové aplikace a společně s tím se také rozšiřovat uživatelská základna.

Reklama

Výběr článků

Načítám