Hlavní obsah

První sexistický počítač uráží ženy i muže

Novinky, mif

Počítače jsou pro většinu lidí neodmyslitelnou součástí dne, používáme je jako zdroj informací, pro kontakt s okolím i jako organizátory času. Vědci z univerzity v Edinburghu ale chtěli jít ještě dál, a tak naučili počítač vyprávět vtipy. Ty si přitom stroj vymýšlí sám, uvedl list The Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Svoji veřejnou komediantskou premiéru by si měl počítačový software odbýt v těchto dnech na výročním zasedání sdružení lingvistiky v Bulharsku.

Článek

Počítač je vtipy schopen vymýšlet díky novému softwaru, který dokáže najít dvě zdánlivě nepodobná slova a vytvořit mezi nimi legrační spojení. A nutno podotknout, často se mu to daří bravurně.

Problémy necitlivému stroji nedělá ani sexistický podtext a servítky si nebere před muži ani ženami. Jeden z jeho vtipů například zní: „Mám rád svoji ženu jako benzín… natural (přírodní).“

Počítače dokážou zpracovat velké masy informací

„Počítače mají proti lidem velkou výhodu v tom, že dokážou zpracovat velké masy informací. Na to lidská hlava zkrátka nestačí,“ vyzdvihl největší přednost počítačových komiků David Matthews, který se podílel na vývoji softwaru.

Podle něj počítač již během testovacího vystoupení bavil na univerzitě několik dobrovolníků. Svoji veřejnou komediantskou premiéru by si měl odbýt v těchto dnech na výročním zasedání sdružení lingvistiky v Bulharsku.

Ukázky vtipů, které vymyslel počítač
Mám rád svoji ženu jako benzín… natural (přírodní)
Mám ráda chlapce jako sektory (pevného disku)… špatné
Mám ráda muže, kteří jsou jako soud… nadřazení
Mám ráda svého muže jako oxid uhelnatý… bez zápachu
Líbí se mi vztahy, které jsou jako můj software… otevřené

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám