Hlavní obsah

Microsoft chce skoncovat se stařičkým Internet Explorerem 6

Novinky, Miloslav Fišer

Internet Explorer 6 má aktuálně ve světě v porovnání s jinými internetovými prohlížeči podíl 12 procent, a to i přesto, že americká společnost Microsoft nabízí již osmou verzi tohoto browseru. Softwarový gigant se nyní rozhodl podíl zastaralého prohlížeče snížit pod jedno procento a přimět uživatele aktualizovat na bezpečnější verzi.

Článek

„Internet Explorer 6 je na trhu téměř deset let, což s sebou nese chybějící podporu moderních webových standardů i zastaralé uživatelské rozhraní. Oproti tomu novější verze Internet Explorer 8 a již brzy dostupný Internet Explorer 9 přináší uživatelům významná vylepšení v oblasti bezpečnosti, rychlejší přístup k požadovaným informacím a u nejnovější verze také využití hardwarově akcelerované grafiky,“ řekl Lukáš Křovák, manažer divize Windows Client ve společnosti Microsoft.

Internet Explorer 8 nabízí Microsoft od roku 2009. Proti starším verzím dokáže osmička lépe pracovat s historií webových stránek.

V režimu InPrivate IE 8 neukládá do počítače žádná data, která by mohla odhalit, co jste na světové síti hledali. To je vhodné, pokud se na PC střídá více lidí i pokud se chcete přihlásit k internetovému bankovnictví nebo e-mailu na cizím počítači. Privátní funkci je možné v Exploreru aktivovat na určitou chvíli, nebo po celou dobu surfování.

Internet Explorer 8 pro operační systémy Windows XP, Vista i nejnovější sedmičky můžete stahovat v českém jazyce pomocí následujících odkazů:

Reklama

Výběr článků

Načítám