Hlavní obsah

Z iPhonu začaly během letu šlehat plameny. Studentka jej zahodila pod sedadlo vedle

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nepříjemné drama se změnil minulý týden let z Washingtonu na Havaj. Studentce, která tímto spojem letěla, totiž začal zničehonic hořet iPhone. Ona zazmatkovala a hodila ho pod sedadlo spolucestujícího. Naštěstí se nikomu nic nestalo, napsal Huffington Post.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

S celým zážitkem se studentka Anna Crailová svěřila široké veřejnosti prostřednictvím mikroblogovací sítě Twitter. Na ní zveřejnila i snímek toho, jak iPhone po nehodě dopadl.

„První jsem si myslela, že začalo hořet letadlo, vzápětí ale z mého telefonu vyšlehly plameny,“ uvedla Crailová s tím, že plameny sahaly do výšky až dvou desítek centimetrů. „Okamžitě jsem ho zahodila na zem, skončil pod něčím sedadlem,“ doplnila.

Takto vypadal iPhone po skončení letu

Vzápětí se prý skupinka lidí sedících v místech, kam dopadl hořící telefon, zvedla a začala plameny udusávat. To je patrně hlavní důvod, proč se nikomu nic vážného nestalo. Letadlo aerolinek Alaska Air nemuselo kvůli incidentu ani nouzově přistát, všech 162 cestujících tak pokračovalo několik dalších minut v letu.

Co přesně požár způsobilo, zatím není jasné. Chyba tak mohla být způsobena klidně i použitím neoriginálního akumulátoru, případně jeho nevhodnou údržbou.

Společnost Apple se k incidentu zatím nevyjádřila.

Explodoval i Samsung Galaxy S4

Podobné problémy s chytrými telefony nejsou tak výjimečné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Na vlastní kůži se o tom v roce 2014 přesvědčil Marek L. z Prahy. Tomu tehdy explodoval smartphone Samsung Galaxy S4.

Foto: Pro Novinky.cz Marek L.

Takto vypadal telefon po explozi.

„Nikdo telefon nepoužíval, prostě jen ležel na posteli a najednou se rozlítl, baterka byla jako rachejtle a začala hořet. Hrozný dým a smrad. Má sestra má dvě malé děti, bydlí vedle nás a děti jsou u nás dennodenně. Ani nechci myslet na to, co by se stalo, kdyby ten telefon měly zrovna v ruce,“ popsala Novinkám celou situaci již dříve jeho manželka Kristina L., která tou dobou byla také v ložnici.

Ani muž ale nebyl bez újmy, s lehkými popáleninami od odlétajících kousků skončil na pohotovosti.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám