Hlavní obsah

Zájem o první mobil s displejem na třech stranách je obrovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již od poloviny dubna se prodávají nové top smartphony společnosti Samsung – modely Galaxy S6 a Galaxy S6 edge. Především druhá zmiňovaná novinka, která je prvním mobilem s displejem na třech stranách, prý trhá v zájmu zákazníků rekordy. Uvedla to agentura Bloomberg.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 (po stranách) a Galaxy S6 edge (uprostřed)

Článek

Přesná prodejní čísla zatím výrobce nezveřejnil. Podle agentury Bloomberg je ale zájem a zahnutý displej tak vysoký, že jihokorejský elektronický gigant musel otevřít novou výrobní linku, aby zájem zákazníků ukojil.

Jediným markantním rozdílem mezi standardní šestkou a verzí edge je právě zakřivení displeje. První zmiňovaný model má rovnou dotykovou plochu s úhlopříčkou 5,1 palce a rozlišením 2560 x 1440 pixelů.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 edge

Stejné parametry má i verze edge, displej u ní ale plynule přechází z přední části na bočnice – rozdílný je tedy logicky i vzhled. Pracovní tempo obou telefonů udává osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou 3 GB operační paměti typu LPDDR4.

Ve výbavě obou telefonů nechybí ani čtečka otisků prstů, zabudovaná v domovském tlačítku. Samozřejmostí jsou také rychlé datové přenosy LTE kat. 6, které nabízejí teoretickou rychlost až 300/50 Mbps.

Výrobcem doporučená prodejní cena pro základní verzi Galaxy S6 činí 19 799 Kč, pro Galaxy S6 edge pak byla stanovena na 23 799 Kč. Samozřejmě čím větší kapacita úložného prostoru, tím cena roste. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám