Hlavní obsah

Nokia comeback nechystá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních týdnech kolují internetem spekulace o tom, že se Nokia chystá začít opět vyrábět vlastní chytré telefony. Na konci loňského roku se dokonce objevila specifikace jednoho z nich. Zástupci finského výrobce však v prohlášení z minulého týdne jakékoli podobné snahy popřeli.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Zaznamenali jsme zprávy, podle kterých se chystáme vyrábět telefony z centra pro výzkum a vývoj v Číně. Tyto zprávy jsou ale nepravdivé. V současnosti nemáme žádné plány na výrobu či prodej mobilních telefonů,“ stojí v prohlášení Nokie.

S informací, že Nokia chystá velký comeback na trh s mobily, přišel v prosinci loňského roku server Phone Arena. Chystaná novinka měla nést označení C1 a měla disponovat pětipalcovým displejem, 2 GB operační paměti, 32GB úložným prostorem a dvěma fotoaparáty – s rozlišením osm a pět megapixelů. [celá zpráva]

Nokia nesmí mobily vyrábět do roku 2016

Zvěsti o novém smartphonu se objevily jen pár měsíců poté, co finská Nokia dokončila prodej své divize výroby mobilních telefonů americkému Microsoftu. Americký softwarový gigant se dohodl na převzetí mobilní divize Nokie za 5,44 miliardy eur (149,4 miliardy Kč) loni v září.

Nokia se při prodeji mobilní divize Microsoftu zavázala, že nebude produkovat vlastní mobily až do roku 2016. Po tomto datu se ale bude evidentně snažit finský výrobce na trhu chytrých telefonů opět uspět.

Foto: archív výrobce

Lumia 535

Název Nokia však již nové přístroje od amerického počítačového giganta nevyužívají, místo toho nesou pouze označení Lumia. Prvním takovým přístrojem je Lumia 535. [celá zpráva]

Nokia byla od 90. let největším výrobcem mobilních telefonů na světě, z první příčky ji ale před lety sesadil jihokorejský konkurent Samsung Electronics. Finský výrobce zaspal hlavně na poli smartphonů.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám